Julgodis Bounty
Dom här små bollarna blev sååå goda och var super enkla att göra!
Fyllning:
Förvaras kallt. Vanlig block-mjölkchoklad var slut på affären när vi var och handlade. Så det fick bli en med mörkchoklad och en vitchoklad. Blev gott det också :)
Ikväll klär vi granen!
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.
Förvaras kallt. Vanlig block-mjölkchoklad var slut på affären när vi var och handlade. Så det fick bli en med mörkchoklad och en vitchoklad. Blev gott det också :)
Ikväll klär vi granen!
Kommentarer
Trackback